27.12.2012 2840

İlimiz geneliyle birlikte çevre illerdeki ortaöğretim çağındaki öğrencilerimizi; ülkemizin en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu yabancı dil bilir nitelikli elemanlar olarak yetiştirmeyi planlayan, öğrencileri hem mesleğe hem de yüksek öğrenime hazırlayan ilköğretim okulu üzerine dört yıl eğitim süreli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi´nin ilimize kazandırılması için planlanan okul-pansiyon-uygulama oteli ve yemek fabrikası inşaatı yapım ve tadilat çalışmaları hızla devam etmektedir.

Okulumuz Yozgat/Ankara karayolunun 24. km sinde bulunan Yozgat Organize Sanayi Bölgesi girişinde bulunmaktadır.

Eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamasıyla birlikte bu çerçevede öğrencilerimize; yabancı dil eğitiminin yanı sıra genel bilgi dersleri de verilecektir.Aynı zamanda turizm sektörünün en fazla ihtiyaç duyduğu Yiyecek İçecek hizmetleri alanının mutfak ve servis hizmetleri ile birlikte, Konaklama hizmetleri alanının ön büro ve kat hizmetleri ders ve uygulamaları konularında bilgiler verilerek mesleğe yönlendirme eğitimi yapılacaktır. Öğrenciler ilgi ve yetenekleri doğrultusunda çok sayıda seçmeli dersleri de tercih edebilmektedirler.

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinde 3308 Sayılı Kanun hükümlerine göre gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri turizm mevsimi ile paralel olarak sürdürülmektedir. Bu okullarda öğrenim gören öğrenciler her yıl Ekim-Mart ayları arasında teorik ve uygulamalı eğitimlerini okulda; Nisan-Eylül ayları arasında uygulamalı (beceri) eğitimlerini bu alanda faaliyet gösteren otellerde veya diğer turistik tesislerde yapmaktadırlar. Uygulamalı eğitim süresince öğrencilere işyerlerince asgari ücretin en az % 60´ı oranında ücret ödenmesinin yanı sıra, sigortaları da Bakanlığımız tarafından yapılmaktadır.

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinden mezun olanlar, yükseköğretim kurumlarına girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) katılma hakkına sahiptirler. Ayrıca 4702 sayılı Kanun gereğince sınavsız olarak alanlarındaki meslek yüksek okul programlarına girebileceklerdir.

4702 sayılı yasa ile, herhangi bir alanda çalışabilmek veya işyeri açabilmek için, o alanda mesleki eğitim görmüş olmak zorunluluğu getirilmiştir.

Okulumuzun en önemli özelliklerinden birisi planlanan tesislerimiz içerisinde bulunan uygulama oteli ve yemek fabrikasının hizmete açılmasıyla birlikte öğrencilerimiz öğrendiklerini hemen uygulayabilme ve üretime dönüştürebilme şansını bulacaklardır.

İşletmede yapacakları beceri eğitimleri sayesinde meslekleri ile ilgili pratik yapma olanağı bulacaklar ve okuldan mezun oldukları anda turizm sektörü içerisindeki yerlerini alabileceklerdir. Okulumuzun yeni adı 2014 yılında Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişmiştir.