KONAKLAMA SEYAHAT

27.12.2012 992

BÖLÜMLER
Okulumuzun eğitim ve öğretim faaliyetlerine yiyecek hizmetleri ve konaklama hizmetleri alanlarında başlaması planlanmıştır. Ancak zaman içerisinde çağın ve teknolojinin ihtiyaç duyduğu diğer alanlarda da hizmet verebilecek kapasiteye sahiptir.

ÖN BÜRO DALI
Otel ve diğer türistik tesislerin resepsiyon,ön büro,muhasebe bölümlerinde istihdam edilecek elemanların yetiştirilmesinin amaçlayan bölümdür.

Bu bölümde, bir kısmı yabancı dille olmak üzere Resepsiyon Muhasebe Teknikleri ve Uygulaması, Bilgisayar,Turizm, Otel İşletmeciliği,Turizm Hukuku, İnsan İlişkileri gibi dersler ile öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre seçecekleri dersler okutulmaktadır.

Öğrenciler aldıkları teorik eğitimle birlikte okulda ve işletmelerde uygulamalı eğitimin sonucunda,alanları ile ilgili iş ortamını tanır ve iyi ilişkiler kura bilme davranışlarına sahip olurlar.

Bu alanda ihtiyaç duyulan nitelikli eleman sayısı ile yetişen eleman sayısı arasındaki büyük açık bulunmaktadır. Türkiye´nin turizm potansiyeli de dikkate alınacak olursa bu açığın daha da büyüyeceği muhakkaktır.

KAT HİZMETLERİ DALI
Otel ve diğer turistik tesislerin kat hizmetlerinde istihdam edilecek vasıflı insan gücünün yetiştirilmesini amaçlayan bölümdür.

Öğrencilere ilk iki yıl verilen genel bilgi ve bölüm derslerine ilave olarak bir kısmı yabancı dille olmak üzere; Kat Hizmetleri Teknikleri ve Uygulaması, Resepsiyon- Muhasebe Teknikleri ve Uygulaması, Servis Teknikleri ve Uygulaması, Bilgisayar, Turizm, Otel İşletmeciliği, Turizm Hukuku, İnsan İlişkileri Dersleri ile öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre seçecekleri dersler okutulmaktadır.

Yabancı dil bilen, bilgisayar kullanma becerisi kazanan mezunlar alanlarında geniş iş imkanlarına sahiptirler