Okulumuz Hakkında

10.05.2018 1267

Okulumuz Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Yiyecek-İçecek sektörü ve Konaklama sektörünün ihtiyaç duyduğu, yabancı dil bilen ara kademe insan gücü yetiştiren, öğrencilerini hem mesleğe hem de yükseköğretime hazırlayan dört yıl süreli meslek lisesidir. Yozgat Merkeze bağlı olan okulumuz Saray mahallesinde yer almaktadır. Kız ve erkek toplam 150 öğrencimiz mevcut. Kadromuzda 5 idareci ve 12 öğretmen yer almaktadır. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetim elemanlarınca yapılan denetimde okulumuz temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğundan "Beyaz Bayrak' kazanmıştır.

Okulumuzda eğitim öğretim faaliyetlerinin gerçekleştiği 12 derslik, 3 meslek dersleri atölyesi,2 toplantı salonu, 2 konferans salonu, kütüphane ve bilgisayar sınıfımız mevcuttur.

Okulumuz da Yiyecek-içecek hizmetleri ve konaklama ve seyahat hizmetleri alanları olmak üzere iki alanımız yer almaktadır. Yiyecek-içecek hizmetleri alanı altında mutfak ve servis dallarımız yer almaktadır. Konaklama ve seyahat hizmetleri alanımızda ise Ön büro dalı yer almaktadır.

Okulumuz ile aynı binada 125 kişi kontenjanlı erkek öğrenci pansiyonumuz ve 75 kişi kontenjanlı kız öğrenci pansiyonumuz mevcuttur. Pansiyonlarımız ayrı ayrı yatakhanelerden oluşmaktadır. Her yatakhanenin kendi WC ve banyosu içinde olup ortopedik yataklardan oluşmaktadır. Ayrıca Pansiyonumuzda internet salonu, uydu yayınlı Tv odası yer almaktadır.

Öğrencilerimiz Ekim-Nisan ayları arasında okulda eğitim görürken turizm mevsimi ile birlikte Mayıs-Eylül ayları arasında işletmelerde uygulamalı eğitim görmektedirler. Uygulamalı eğitim sürecinde öğrencilere işyerlerinde asgari ücretin %60'ı oranında ücret ödenmesinin yanı sıra sigortaları bakanlığımız tarafından yapılmaktadır. Öğrencilerimiz beceri eğitimlerini il içi ve il dışında anlaşmalı olduğumuz otellerde yapabilmektedirler. Bu işletmeler öğrencilerimiz mezun olduktan sonra da öğrencilerimize iş imkânı sağlamaktadır.

Mezun olmaya hak kazanan tüm öğrencilerimize diploma ile birlikte iş yeri açma belgesi ve europass belgesi de verilmektedir.

Öğrencilerimize günün üç öğününde yemek sunulan yemekhanemiz mevcuttur.

Okulumuzda öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratiğe çevirdiği 55 odalı 110 yatak kapasiteli uygulama oteli ve yemek fabrikası mevcuttur.

Öğrencilerimizin mesleki eğitimlerini arttırmak adına okulumuzca hazırlanan projeler ile ücretsiz olarak yurt dışına(Portekiz, Belçika, Almanya vb. ülkelere) eğitime gitmektedirler.

Öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmak, kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak için il içinde ve il dışına okul gezileri düzenlenmekteyiz.

Okulumuzda futbol turnuvası, masa tenisi turnuvası, yemek yarışması, kokteyl yapma yarışması, yatak yapma yarışması gibi faaliyetler her yıl düzenlenmektedir.

Turizm haftası etkinliklerinde çeşitli oyunlar ve yarışmalar yapılmaktadır.