YİYECEK İÇECEK

27.12.2012 1280

BÖLÜMLER
Okulumuzun eğitim ve öğretim faaliyetlerine yiyecek hizmetleri ve konaklama hizmetleri alanlarında başlaması planlanmıştır. Ancak zaman içerisinde çağın ve teknolojinin ihtiyaç duyduğu diğer alanlarda da hizmet verebilecek kapasiteye sahiptir.

 

AŞÇILIK DALI
Otel ve diğer turistik tesislerin mutfaklarında istihdam edilecek nitelikli insan gücünün yetiştirilmesini amaçlayan bölümdür.

Öğrenciler teorik eğitimle birlikte iki yıl işletmelerde uygulamalı eğitim görerek; bölümleri ile ilgili iş ortamını tanırlar ve beceri kazanırlar.

Yabancı dil bilen, bilgisayar kullanma becerisi kazanan, Türk ve dünya mutfağı konusunda nitelikli meslek elemanı olarak yetişen öğrenciler geniş iş imkanına sahiptirler.

SERVİS DALI
Otel ve diğer turistik tesislerin restoran ve kat hizmetlerinde servis elemanı olarak istihdam edilecek personelin yetiştirilmesini amaçlayan bu bölümde, öğrencilere ilk yılda verilen genel bilgi ve bölüm derslerine ilave olarak, bir kısmı yabancı dille olmak üzere; Servis Teknikleri ve Uygulaması, Bilgisayar, Turizm, Otel İşletmeciliği, Turizm Hukuku, İnsan İlişkileri dersleri ile öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre seçecekleri dersler okutulmaktadır. Öğrenciler aldıkları teorik eğitimle birlikte işletmelerde iki yıl uygulamalı eğitim alarak iş ortamını tanırlar. Bilgisayar ve yabancı dil bilen nitelikli meslek elemanı olarak yetişirler